Jedinstven proizvod na tržištu
Jedinstven proizvod na tržištu
04.07.2024.

Jedinstven proizvod na tržištu

Sveži toplo dimljeni fileti pastrmke i losos pastrmke

Sveži toplo dimljeni fileti od kalifornijske pastrmke dobijaju se obradom pastrmke. Pastrmka prolazi kroz proces čišćenja, filetiranja i prilagođavanje procesu dimljenja. Tehnologija dimljenja sastoji se od dva osnovna postupka: soljenje (salamurenje) i sušenje u atmos pušnici. Fileti se sole tehnikom suvog soljenja, ali je u planu i plasman proizvoda koji prolaze kroz proces salamurenja. Na taj način riba izgubi znatan deo vode i dehidrira, a delovanje dima konzervira ribu. Pri izvođenju ovakvog postupka riba dobija delikatan ukus i prelepu boju, tekstura mesa ostaje sočna. Na fotografiji se nalazi svež filet pastrmke sa kožom pre ulaska u fazu sušenja.

 

Tehnologija dimljenja – Sveži toplo dimljeni fileti pastrmke i losos pastrmke

U procesu dimljenja korišćena je bukova piljevina, koja daje specifičan ukus proizvodu. Granulacija piljevine je prilagođena, tako da proizvodu daje nežan ukus dima. Nakon naizmeničnih postupaka sušenja i dimljenja, sledi pečenje u kom se fiksira dobijena boja. U ovom postupku verifikuje se temperatura sonde u centru najdebljeg fileta 72 °C. Na ovaj način se inaktiviše Listeria monocytogenes.  Izvođenje ovakvog procesa pasterizacije, daje na značaju bezbednosti proizvoda za dalju upotrebu.  Nakon evakuacije proizvod ide u komoru za sveže proizvode  na hlađenje od 0 do +4°C, gde se tekstura mesa stabilizuje oko 24 sata.

Nakon proteka propisanog vremena, proizvod se pakuje u vakum pakovanja namenjena za dimljene proizvode. Ovakav proizvod ima svojstvo pravog toplo dimljenog fileta. Rok upotrebe proizvoda koji se dobija na ovaj način je 45 dana. Proizvod se čuva na temperaturi od 0 do +4°C.

Procedura za dobijanje toplo dimljenih fileta losos pastrmke je slična, s tim što proces traje nešto duže, ima više ciklusa dimljenja i sušenja. Masa mesa kod fileta losos pastrmke je veća od mase mesa fileta pastrmke pa je neophodno ciklično ponavljanje kako bi svaki deo fileta dobio ukus dima i tamno zlatnu boju. Zbog slatkastog ukusa fileta losos pastrmke i specifične crvene boje, toplo dimljeni filet losos pastrmke je tamniji i ima sladunjav ukus.

 

Proizvodi savršenog ukusa

Nakon ovako sprovedenih postupaka dobija se proizvod savršenog ukusa, vrhunskog kvaliteta i prirodnog izgleda, bez aditiva, boja, konzervansa i bilo koje druge supstance. Naša tehnologija obrade mesa je kompleksnija i drugačija od ostalih konkurenata, ali za rezultat imamo kvalitetne proizvode, koji obezbeđuju sigurnost na tržištu.

Sastojci i nutritivne vrednosti

Osnovna dva sastojka za nastanak ovog proizvoda su svež filet pastrmke (losos pastrmke) sa kožom i so (1,5 %).

Energetska vrednost: 586 KJ / 140 Kcal;

Proteini: 21,05 g;

Masti: 5,26 g;

Ugljeni hidrati: 0 g;

Šećer: 0 g;

Zasićene masne kiseline: 1,75 g; So: 1,5 g

Sveži toplo dimljeni fileti pastrmke i losos pastrmke zapakovani su u pakovanje koje karakteriše sam proizvod i ima oznaku SMOKED PRODUCT. Boja pakovanja ukazuje na to da je reč o dimljenom proizvodu, a i sam izgled zapakovanog proizvoda u ovakvo pakovanje na prvi pogled deluje privlačno krajnjim potrošačima.

Proizvodnja ribe, obrada mesa i pakovanje sprovedeni su uz poštovanje principa HACCP standarda. Pored sprovođenja politike kvaliteta, veoma nam je važno da naš proizvod bude bezbedan za naše potrošače. Na ovaj način obezbedili smo prisutnost, konkurentnost i prepoznatljivost naših proizvoda na domaćem tržištu.

 

Prednosti ovih proizvoda

Proizvod je termički obrađen i nakon otvaranja pakovanja može da se konzumira bez termičke obrade.

Rok upotrebe svežeg proizvoda je 45 dana.

Specifičan delikatesan ukus tradicionalno dimljenih proizvoda.

Nema primesa neželjenih supstanci u procesu dimljenja.

Nema dodataka drugih ulja, već se isključivo dimi i peče u sopstvenom ulju.

Bezbedan proizvod izuzetnog kvaliteta.

Bez dodatka veštačkih boja, aditiva i konzervansa.

Sadrži visok nivo proteina i vitamina A, B12 i D.

Najveći izvor omega 3 masnih kiselina, čuva naše krvne sudove i povećava pamćenje.

 

Riboteks vrednuje održivi kvalitet i duh inovacija u proizvodnji i preradi proizvoda!

Slični članci

04.
Jul.
Blog
RIBOTEKS D.O.O. je mesto gde se svakodnevno usavršava proizvodnja i stvaraju nove linije proizvoda, čuva tradicija i osećaj zdravih navika.Inspirisani...