KVALITET I STANDARDI

Riboteks je prvi pastrmski ribnjak na ovim prostorima koji je uspostavio stroge principe HACCP sistema i ISO 9001 standarda. Njihova dosledna primena kako u proizvodnji, tako i pri izlovu i transportu pastrmke do potrošača garantuje kvalitetan i bezbedan proizvod.

Tehnološki proces proizvodnje se svakodnevno kontroliše i svaka faza je podvrgnuta posebnim merama zaštite, a kontroli podležu i sve ulazne sirovine, ambalaža i ostali materijali koji se koriste u proizvodnji.

Ribnjak se nalazi u ekološki zaštićenom području kanjona reke Trešnjice. Proizvodni objekti i blizu pola hektara bazena snabdevaju se vodom izuzetne čistoće iz toka reke Trešnjice i izvora Modro Vrelo koji nemaju nijednog zagađivača. Posebna pažnja se posvećuje ishrani ribe, što je još jedan garant vrhunskog kvaliteta.

U cilju poboljšanja genetskog potencijala i kvaliteta pastrmske mlađi, pored sopstvene proizvodnje, Riboteks vrši i uvoz vrhunske selekcionisane ikre iz najpoznatijih svetskih centara za njenu proizvodnju - Troutlodge (SAD) i Troutex (Danska). Zahvaljujući tome kompanija je danas prepoznata kao reprocentar najkvalitetnije pastrmske mlađi.