O nama

Kompanija Riboteks, članica Victoria Group, lider je u proizvodnji i prodaji kalifornijske pastrmke i pastrmske mlađi. Kao jedan od najsavremenijih ribnjaka u jugoistočnoj Evropi, svoj poslovni uspeh bazira na vrhunskom kvalitetu, stalnom inoviranju i primeni novih tehnologija.

U Riboteksu se odvija zaokruženi tehnološki proces proizvodnje pastrmke od ikre do konzuma, odnosno svih uzrasnih kategorija. Kompleks se sastoji iz proizvodnih objekata mrestilišta, rastilišta i spoljnih bazena raspoređenih u tri baterije: za uzgojni uzrast do 100g, 200g, odnosno 300g težine.

Kapacitet mrestilišta je 2,5 miliona komada mlađi prosečne mase 1g po turnusu, odnosno 10 miliona komada godišnje, pri čemu se u njemu može proizvoditi i mlađ veće mase. Proizvodni kapacitet Riboteksa iznosi 250-400t prirasta konzumne pastrmke, čime kompanija pokriva preko 10% ukupne potrošnje pastrmke u Srbiji.

Pored prodaje pastrmke i pastmske mlađi, Riboteks je zastupnik danskog proizvođača hrane za pastrmku „BioMar”, ali i „Soprofish“ hrane za pastrmke Veterinarskog zavoda Subotica. Kompanija se takođe bavi prodajom opreme za pastrmske ribnjake, kao i pružanjem konsultantskih usluga u ovoj oblasti.